Gezocht: Bloggers & vloggers voor FlexTalk

Het komende jaar gaan we Lifeguards flink digitaal op de kaart zetten om nog meer jonge mensen te informeren over dit onderwerp. En daarvoor zoeken we jou! Binnen verschillende sectoren zoeken we bloggers en vloggers die het komende jaar wekelijks verslag doen over het thema veiligheid/sociale weerbaarheid. Deze blogs worden geplaatst op deze website en op de Facebookpagina van Lifeguards.

Ehhh sociale weerbaarheid? Wat is dat precies?
Lifeguards leveren een bijdrage aan het verbeteren van de sociale weerbaarheid op de werkvloer. Onder sociale weerbaarheid verstaan wij het kunnen praten over veiligheid, het ter discussie durven stellen van bestaande problemen, je eigen grenzen aangeven, het weten bij wie je terecht kunt en het steunen en stimuleren van collega’s. Sociale weerbaarheid speelt specifiek in op cultuur, interactie en gedrag. Als de sociale weerbaarheid op peil is, dan wordt de werknemer eigenlijk ondernemer van de eigen veiligheid.

Een bedrijfscultuur waarin sociale weerbaarheid hoogtij viert, levert vervolgens een directe bijdrage aan de mate van fysieke veiligheid (machinegevaar, chemicaliën) en mentale veiligheid (agressie).

Waar moet ik over bloggen?
Over de actualiteit, je eigen bijbaan, je ervaringen op stage of je werk, je omgang met collega’s… wat je wilt, zolang het maar raakvlakken heeft met veiligheid, sociale weerbaarheid, gezond werken, stressvrije bijbanen etc. Jouw blogs informeren en inspireren andere jonge mensen over hoe zij zelf ook veilig en gezond kunnen werken.

Blogger: Lifeguard

Deel dit bericht op